milieukeur ook dat is waarvoor we gecertificeerd zijn vanaf vandaag

Door : Joyce Jonkergouw | 0 reacties | Op : 16 juni 2017 | Categorie : Geen categorie

We vinden het erg fijn om ons certificatenbestand te mogen uitbreiden en wel met het certificaat voor Milieukeur.

Zeker omdat we steeds meer bezig zijn om een goed gezond product te produceren met kijk op een beter milieu.  Milieukeur staat voor het duurzaam produceren van producten.

Het Milieukeur (hand met stempel) is waarschijnlijk het bekendste milieukeurmerk. Producten met dit keurmerk zijn minder belastend voor het milieu dan vergelijkbare producten zonder. Keurmerkeigenaar Stichting Milieukeur (SMK) ontwikkelt de eisen samen met producenten, overheid, consumenten- en milieuorganisaties. Milieukeur kijkt bij agrarische producten naar de hele keten van boerderij tot consument,   naar de hele levenscyclus van een product of dienst. Men richt zich op punten waar de meeste milieuwinst te halen valt. Bij akkerbouw en open vollegrond groenten teelt zoals bij ons, is dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen, (kunst)mest en natuurbeheer.
SMK laat de controles doen door onafhankelijke instellingen, zoals Kiwa. Deze instellingen zijn erkend door de Raad voor Accreditatie en hebben aangetoond dat zij betrouwbaar controleren. Daarom let op ons keurmerk met eigen keurmerknummer op de bospeen in vele supermarkten in nederland.

Reacties (0)

Laat een reactie achter!

RSS Feed reacties