Image Alt

Definitie wortel, bospeen en winterpeen

Wat is het verschil?
Wereldwijd zijn er heel veel verschillende soorten wortels, ze bestaan in alle vormen en maten. Maar wat is nu het verschil tussen een wortel, bospeen en winterpeen?
Het grote verschil tussen wortel en peen is dat met een peen de gehele plant bedoelt wordt. Een wortel is een stuk van de plan, het deel zonder blaadjes. Meestal wordt de definitie wortel en peen door elkaar heen gebruikt.
Een bospeen is een bosje van lange, slanke zoete wortels (met blad / loof !). Het seizoen voor een bospeen is van april tot en met oktober. Een winterpeen is de dikkere variant van wortelen en wordt normaal gesproken ook verkocht met blad / loof.
Een winterpeen heeft een stevige structuur en is doorgaans donkerder oranje. Een waspeen is de ‘standaard’ wortel. Zonder blad / loof. De waspeen is vooraf gewassen en heeft een wat mindere smaak. De waspeen is een jonge peen die s’winters wordt opgeslagen en het hele jaar verkrijgbaar kan zijn.

Onze bospeentopper:

Bospeen; Verse bospeen met loof (al dan niet flow verpakt)

Bospeen; Verse bospeen met gesneden loof (al dan niet flow verpakt)

Bospeen wordt, zoals de naam het al zegt, verkocht in bossen met het loof er nog aan. De oogst van deze wortelen loopt van het voorjaar tot en met november. In het voorjaar komen ze uit de kas en daarna van de vollegrond.

Onze teeltdeskundigen geven onze producten de best mogelijke zorg zodat u een optimaal productieresultaat krijgt.

Geschilde bospeen; Verse bospeen met kort stukje loof geschild en verpakt onder topseal

Regenboogbospeen; Verse bospeenmix verpakt onder topseal

Beschikbaarheid van bospeen bij ons is:

In +/- 95% van alle Nederlandse en Belgische supermarkten

Nederland: mei - november

Spanje: november - mei

Onze preitopper:

Beschikbaar voor heel Europa

Prei; Verse prei met of zonder baard

Beschikbaarheid: november t/m mei