Ons Machinepark

Zaaien en oogsten

Om onze producten te kunnen zaaien, oogsten en verwerken gebruiken we tot op heden steeds meer geavanceerde machines. We proberen de nieuwste technieken te gebruiken zodat onze producten optimaal worden gezaaid, geoogst en verwerkt.
Bospeen en prei zijn erg arbeidsintensieve producten en voor verwerking hiervan staat de werknemer centraal. De omstandigheden voor verwerking moeten optimaal zijn zodat het product op een juiste, goede en snelle manier kan worden verwerkt tot een planetproof geproduceerd product.
Wij zorgen er dan ook voor dat u een goed verzorgd en geschoond product ontvangt.

Flowpack

Onze verse met de hand geoogste bospeen kunnen wij geflowpacked aanleveren of naar wens los in een kist. Ook leveren wij bospeen met kort loof indien gewenst. Deze kan ook los of indien gewenst worden geflowpacked. De etiketten die u hiervoor wil gebruiken kunnen wij ook voor u regelen.

Schillen en sorteren

Naast deze verse bospeen met loof oogsten wij ook machinaal bospeen met heel kort loof. Deze verse bospeen wordt daarna gesorteerd en geschild. Na het schillen en sorteren maken wij gebruik van een checkweger en een metaaldetector zodat de kant en klare verpakte producten geheel voedselveilig kunnen worden afgeleverd bij de klanten.

Duurzaam werken

Het zaaien gebeurt met onze pneumatische zaaimachines. Zowel de bospeen als prei worden precisie gezaaid.
We passen precisielandbouw toe om verspilling tegen te gaan. Onze machines zijn GPS-aangestuurd zodat we de bodem niet onnodig belasten. We bewerken de grond alleen daar waar de bospeen en prei komen te staan.
Na de oogst, gebruiken we groenbemesters, zoals Afrikaantjes. Deze een-jarigen houden de grond vol en stevig. Zo hebben we minder biologische middelen nodig voor bestrijding.

Automatisch preirooien

Bekijk nu de nieuwe generatie automatische preirooiers bij Tuinbouwbedrijf Jonkergouw

Onze Werkpaarden

Ons bedrijf heeft 4 vaste chauffeurs in dienst die naast het chauffeuren ook alle oogstmachines en tractoren onderhouden, onder leiding van onze technisch specialist.