Image Alt

Aanmelden voor ons seizoenswerk is weer mogelijk op onze vernieuwde website.

heerlijk buiten werken vanaf mei 

Als je zin hebt om dit komende seizoen weer te werken in de buitenlucht samen met vele collega’s, meld je dan aan via de link seizoenwerk.

In de zomer is het mogelijk om een periode te komen werken bij Tuinbouwbedrijf Jonkergouw in Schaijk. Na een heel schooljaar binnen in de schoolbanken te hebben gezeten, kan je bij ons in de zomer met een grote groep leeftijdsgenoten buiten werken! Doordat wij diverse teelten hebben, zoals bospeen en prei planten zal je bij ons verschillend werk doen. Je kan bijvoorbeeld met elkaar op het land de bospeen ophalen en naar de wagens brengen. Voor dit werk moet je echter 15 jaar en ouder zijn. Dit werk start rond eind mei maar dat zou je ook in de weekenden kunnen doen op zaterdag. dit seizoen van bospeen duurt tot eind november. Het preiplanten start rond half juni en duurt totaal ongeveer 1,5 maand. Voor dit werk mag je 13 jaar of ouder zijn. Je gaat dan met vele vrienden c.q. collega’s de preiplantjes uitpoten.  Lekker verschillend werk. Hoe dan ook, elke dag ben je weer lekker met een groep leeftijdsgenoten aan het werk en elke dag kan qua werkzaamheid en perceel rondom Schaijk verschillen! Gemiddeld genomen kan je bij ons van maandag t/m zaterdag werken in de bospeen van 7:00 tot wanneer het werk klaar is tegen middag. Gebruikelijk worden er 6 dagen per week gewerkt, maar hier kan variatie in worden aangebracht. Het preiplanten begint elke dag om 7:00 op het veld maar we vertrekken altijd gezamenlijk vanaf het bedrijf vanaf half 7. Dit werk kan de hele dag gedaan worden indien je wil maar een vereiste is dat de rijen waaraan je begint met planten wel altijd afgemaakt dienen te worden. Je mag ook altijd samen werken met een vriend of vriendin, dit verhoogd het werkplezier.

Heb je dus nog vragen dan horen we het graag. we hopen je dan ook te zien half mei.

graag tot ziens

het Preiteam

 

Geef een reactie